2016. december 10., szombat

Bövölködés és a beszédünk


Jim Sanders tanítása

“ A pénz tehát fontos és szükséges az életünkben és Isten akarata az, hogy mi meggazdagodjunk. Hiszed -e? Mi egy olyan Istent szolgálunk, aki túlcsordulóan képes betölteni a szükségünket, de meg kell állni, mert nem jön valóságba nagyon sok testvérünk és sokunk életében. Nagyon sokan, nagyon sokat kínlódnak ezen. Több tanítást hallgattunk, olvastunk már, könyveink jelentek meg a módszerekről. - hogy adakozzunk, hogy tizedet fizessünk. Tehát arról, hogy hogyan lehetséges, hogy több jusson. Először jutott el a szívemhez az a tanítás, hogy először bennem kell valaminek megváltoznia. Bennem kell valaminek megváltoznia, hogy én meg tudjak gazdagodni. Nem elég, ha adakozok. Nem elég! Az kell, hogy belül a szívemben én elhiggyem azt, hogy én gazdag vagyok, gazdag vagyok.

II. Korinthus 8/9 "Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelmét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az Ő szegénysége által meggazdagodjatok."
Mit mond az Ige? Azt kívánom, hogy mindenek felett, azért imádkozom, hogy gyarapodhassál és jó egészségben légy, mint ahogy a lelked is gyarapodik. Hát hogyan fogunk gyarapodni? Azért erre is kíváncsiak lennék, hogy mit kell tennünk? Ugye azt mondjuk, hogy Isten elvégezte az Ő dolgát, odaadta az Ő Igéjét. Nekünk meg kell nyitnunk a szívünket, meg kell ismerni ezt az Igét. 

Mindenek felett, mindenek előtt azt kívánom, hogy gyarapodhassál. Hogyan gyarapodhassál? Mint, ahogyan a lelked is gyarapodik. Kívül nem jön addig, amíg belül nincs ott a bizonyosság. Kívül nem lesz pénzed, amíg a szívedben, a bensődben nem leszel gazdag. A gyarapodás ott kezdődik, hogy a lelked gyarapszik. Mikor megismerjük Isten Igéjét, akkor legelőször örülünk és elfogadjuk hit által az üdvösségünket. Elhisszük? Elhisszük. Meg merünk bízni Istenben, hogy örök életet adott nekünk? Igen. Nem látjuk. Elhisszük a gyógyulásunkat? Elfogadjuk? Elfogadjuk.
 
Amikor a pénztárcánkról van szó, már kételkedünk. Már nem vagyunk olyan nagyon biztosak abban, hogy ha megvallom ezt az Igét, ha ezek a szavak jönnek a számra, ha eszerint az Ige alapján cselekszem, akkor ott is ott lesz, ez a kézzel fogható eredmény. Drága testvéreim, a szegénység átok. A törvény átka a betegség, a szegénység és a szellemi halál. Elfogadtuk a szellemi halálból való megváltást, mert Krisztus váltott meg minket a törvény átkától. Igaz? A kereszten átokká lévén érettünk. Elfogadtuk az újjászületést. Elfogadtuk. Elfogadtuk a gyógyulást, hogy megváltott minket a betegségtől, a második átoktól. Akkor fogadjuk el, hogy ugyanebben a megváltásban, ugyanezen a kereszten, ugyanezzel a szent vérrel a gazdagságunkat is megteremtette. Elvitte a szegénységünket. Értünk tette, valamennyiünkért. Úgy tekints a szegénységre, mint az átokra. Úgy tekints a betegségre, mint az átokra. Ahogy nem akarsz beteg lenni, úgy szegény sem akarsz lenni. Mert a szegénység az egy rossz dolog és a gazdagság az egy jó dolog. A betegség az egy rossz dolog és az egészség az egy jó dolog. 

Nézzük mi a gyarapodás:
1. Nincs többé szegény beszéd. Mondjuk ki együtt: Nincs többé szegény beszéd! Még egyszer. Nincs többé szegény beszéd! Nincs többé az, hogy mi szerencsétlenek vagyunk, hogy mi koldusok vagyunk, hogy nekünk erre nem telik, hogy mi nyomorgunk, hogy mi befűteni sem tudunk. Nincs többé szegény beszéd! Ez az első, amit nagyon fontos, hogy meg kell tanuljuk.

2. II. Korinthus 9/6 Igéjében határozza meg az Ige, hogy mi a gyarapodás. II. Korinthus 9/6-7 "Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat. Ki-ki amint eltökélte szívében, nem szomorúságból, vagy kényszerűségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten." És a 8. vers, itt van a bővölködés forrása: /8/ "Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét; hogy mindenben, mindenkor teljes elégségtek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek" Hallelúja! Drága testvéreim, mindenben, mindenkor teljes elégséged legyen, plusz mégannyit kapjál, hogy minden jótéteményre bőségben legyél. Mi a bővölködés? Az a bővölködés és az a gazdagság, amikor mindenem ki van fizetve, minden ruhát megvettem, amire szükségem volt, minden számlám rendben van, meleg van a szobámban és mellette maradt arra, hogy másoknak is adni tudjak. Dicsőség Istennek! Ez a bőség!Isten nem annyit ad, hogy betömj egy lukat, ahol hiány van. Ez az emberi gondolkodás. Akkor most hova is tegyük ezt? Isten túlcsordulóan ad! 

Akkor vagy bőségben, ha minden szükséged betöltetett, mindenben, mindenkor teljes elégséged van, és még marad is, hogy a jótéteményre jusson. Tehát ez nagyon fontos, hogy érezzük van-e a mindennél több. Nincs. Ez Isten kívánsága, ez Isten akarata. Hisszük-e, hogy a Mindenható Istennek meg van a lehetősége, hogy ezt az áldás esőt ránk bocsássa? Hisszük? Igen! Aki képes a rákot meggyógyítani, annak nem számít 5 millió forint. Ide tudja adni neked, mert van Neki. Nagyon fontos, hogy tudjuk, megismerjük Őt, hogy akarja-e. A szívünkben először ott kell lennie, hogy akarata-e Istennek, hogy én gazdag legyek, akarata-e, hogy én bőségben éljek? Erről kell, hogy meggyőzzön bennünket az Ige. 

3. A gyarapodás az egy képesség. Egy olyan képesség, amit Istentől kapunk. – Amikor áldott vagy. És tudjuk, hogy Ábrahám áldása a miénk, mert a Krisztus Jézusban lett a pogányokon és mi odatartozunk, Ábrahám magva vagyunk. Ábrahám dúsgazdag volt, milliárdos volt, Istennek áldottja volt. Ábrahám áldása a miénk! El kellene venni! Jaj de jó lenne nekünk már ez az Ábrahám áldása! Akkor valamit tegyünk érte, el kellene venni.Ebben a képességben, ha áldott vagy, akkor eldöntheted, hogy mit eszel. Ha áldott vagy és gyarapodsz, eldöntheted milyen lakásban laksz. 

Ha áldott vagy, eldöntheted, hogy milyen autóval jársz. Igen, de erre azt tanították eddig nekünk, hogy jobb, ha szerény vagy és szegény, mert Isten jobban szereti azoknak az imáját. Nem tudom, én imádkoztam rossz autóban is, hidegben, és imádkoztam jó meleg autóban és légkondicionált autóban is, és én hiszem, hogy hosszabban és boldogabban imádkoztam a jó kocsiban, mint a rossz kocsiban. Imádkoztam nagyon hideg albérletben, ahol befagyott a lavórban a víz, és imádkozom csodálatos meleg cserépkályha mellett, amiért minden nap hálát adok Istennek. 

És higgyétek el, jobb a cserépkályha mellett imádkozni, mint a jéghideg lakásban, ahol befagy a víz. Tehát Isten áldottjaként, az Ő áldásait élvezve, a mélységes hálaadással emeled fel a szívedet Istenhez. Isten nem koldusoknak teremtett minket, hogy Uram, adj még 50 forintot, Uram, csak 200 forintot, Uram, csak 5000 forintot. Nem koldusoknak teremtett minket. Nem koldusokat hagyott itt Jézus, hanem nekünk adta a nevében lévő hatalmat. Azt mondta, szólítsátok elő a nem létezőt! Jobb gazdagnak lenni, mint szegénynek lenni. Jobb gyógyultnak lenni, mint betegnek lenni. Ennek benne kell lennie a szívedben és ott gyökeret vernie. Addig kell ezeket az Igéket mondani, mondani, amíg ez bizonyosság nem lesz a szívedben. “... 

KARIZMATIKUS KERESZTÉNY

Forrás: Jim Sanders 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése